Popis a chuť:
Provensálské koření (Herbae aromaticae Provençal) je směs klasických středomořských bylinek, které pocházejí z oblastí jižní Evropy – zejména z Francie, Španělska a Itálie. Inspiraci čerpá z tradiční kuchyně Provence, kde se bylinky používají v hojné míře při přípravě zeleninových jídel, mas, ale i pečiva.
Byliny jsou pečlivě sklizeny v období nejvyšší aromatické síly, šetrně sušeny a následně míchané v přesně daném poměru tak, aby vytvořily harmonickou a vyváženou směs. Typickými složkami jsou tymián, rozmarýn, oregano, bazalka, majoránka a saturejka – tedy bylinky, které dodají pokrmům svěží, lehce dřevitý a plný chuťový profil.
Provensálské koření je ideální tam, kde chceme podtrhnout přírodní chuť surovin a dodat jim lehkost středomořského charakteru – bez ostrého koření, jen čisté bylinky.