Osmánské koření

Osmánské koření

  • Složení: sůl (28%), paprika sladká (20%), cibule (12%), česnek (10%), koriandr (8%), římský kmín (7%), skořice (5%), nové koření (5%), zázvor (3%), hřebíček (2%).

    Jak skladovat: Uchovávejte v suchu, temnu a chladu.
    Po otevření vždy dobře uzavřete. Spotřebujte ideálně do
    6 měsíců. Nevystavujte přímému slunečnímu světlu.

    Vyrobeno a baleno v EU pro: E-shop Koření Ostrava
    Petr Otys IČ: 12477613, Mongolská 1529/6,
    708 00 Ostrava - Poruba

Zvolte si variantu:

Cena od 39,00 Kč

Osmánské koření (nebo také osmanská směs) je směs koření, která se používá především ve středomořské a blízkovýchodní kuchyni. Je inspirována tradičními kořenicemi, které byly oblíbené v Osmanské říši, a kombinuje různé aromatické složky. Její složení se může mírně lišit. 

Osmánské koření je obvykle používáno k dochucení různých druhů masa, zejména jehněčího, hovězího nebo kuřecího. Lze ho ale také přidat do polévek, omáček, nebo salátů. Kombinace těchto koření dává pokrmům velmi bohatou a aromatickou chuť.