Kouřová sůl

Kouřová sůl

  • Složení: jedlá kamenná sůl (100%) uzená studeným kouřem z tvrdého dřeva

    Jak skladovat: Uchovávejte v suchu, temnu a chladu.
    Po otevření vždy dobře uzavřete. Spotřebujte ideálně do
    6 měsíců. Nevystavujte přímému slunečnímu světlu.

    Vyrobeno a baleno v EU pro: E-shop Koření Ostrava
    Petr Otys IČ: 12477613, Mongolská 1529/6,
    708 00 Ostrava - Poruba

Zvolte si variantu:

Cena od 39,00 Kč

Kouřová sůl je aromatická kořenicí směs, která kombinuje sůl s kouřovým aroma. Vyrábí se buď studeným uzením soli nad dřevem (například bukovým, jabloňovým nebo mesquitem), nebo přidáním přírodního kouřového extraktu. 

Použití kouřové soli:

  • Dochucení masa (steaky, kuřecí, vepřové, ryby)
  • Grilovaná a pečená zelenina
  • Brambory, hranolky
  • Omáčky, dipy, majonézy
  • Alternativa kouře do jídel, když není možnost grilování

Kouřová sůl dodává pokrmům typickou uzenou chuť, aniž by bylo nutné je skutečně udit.