Koření na nakládané okurky

Koření na nakládané okurky

  • Složení: hořčičné semínko (25%),kopr (20%),pepř černý (15%),nové koření (10%),bobkový list (10%),cibule (10%),chilli (5%),česnek (5%)

    Jak skladovat: Uchovávejte v suchu, temnu a chladu.
    Po otevření vždy dobře uzavřete. Spotřebujte ideálně do
    6 měsíců. Nevystavujte přímému slunečnímu světlu.

    Vyrobeno a baleno v EU pro: E-shop Koření Ostrava
    Petr Otys IČ: 12477613, Mongolská 1529/6,
    708 00 Ostrava - Poruba

Zvolte si variantu:

Cena od 39,00 Kč

Popis a chuť:
Koření na nakládané okurky (Herbae mixtura pro Cucumis sativus) vychází z dlouhé tradice konzervace zeleniny ve střední Evropě. Směs tvoří kopr, hořčičné semínko, česnek, křen a bobkový list, které dohromady vytvářejí klasickou chuť domácích okurek.
Koření se vkládá přímo do sklenic nebo sudu spolu s okurkami a následně se zalije lákem. Pro přípravu tradičního sladkokyselého nálevu smíchejte 1 litr vody, 250 ml octa, 80 g cukru, 30 g soli a 5 g kyseliny citronové. Nálev krátce povařte a ještě teplý nalijte do sklenic s okurkami a kořením.
Na 1 litr nálevu (což odpovídá jedné litrové sklenici) doporučujeme přidat cca 1 polévkovou lžíci směsi (8–10 g). Podle chuti lze množství upravit – více pro výraznější, méně pro jemnější okurky. Sklenice poté sterilujte cca 20 minut při 85 °C.
Takto připravené okurky získají vyváženou chuť, příjemné aroma a křupavost, která je pro domácí zavařování typická.