Klobásová směs

Vyprodáno

Klobásová směs

  • Složení: paprika sladká mletá (38 %), jedlá sůl (28 %), kmín drcený (12 %), česnek granulovaný (10 %), pepř černý mletý (5 %), chilli mleté (2 %), cibule mletá (5 %).

    Jak skladovat:
    Uchovávejte v suchu, temnu a chladu. Po otevření vždy dobře uzavřete. Spotřebujte ideálně do 6 měsíců. Nevystavujte přímému slunečnímu světlu.

    Vyrobeno a baleno v EU pro: E-shop Koření Ostrava
    Petr Otys IČ: 12477613, Mongolská 1529/6,
    708 00 Ostrava - Poruba

Zvolte si variantu:

Cena od 49,00 Kč

Popis a chuť:
Klobásová směs je tradiční kořenicí směs určená pro přípravu klasických českých i středoevropských klobás. Kombinace papriky, česneku, pepře, kmínu a cibule dodává masu příjemně kořeněnou chuť, jemné aroma a typickou barvu. Na rozdíl od maďarské varianty je tato směs mírnější a vyváženější, s menším důrazem na pálivost a větším podílem soli, která tvoří přibližně 28 % směsi. Sůl zde plní nejen chuťovou, ale i technologickou funkci – podporuje správné prosolení masa, jeho soudržnost a trvanlivost. Pro klasickou výrobu klobás se obvykle používá jedlá sůl nebo dusitanová solící směs (Praganda), která zajišťuje typické vybarvení a lepší uchování masa. Při výrobě se doporučuje dávkování přibližně 18–20 g směsi na 1 kg masa ( 2 polévkové lžíce), bez nutnosti dalšího dosolování. Výsledkem je šťavnatá, výrazná a aromatická klobása s tradiční domácí chutí i vzhledem.