Adžika 200g

V ceně varianty:

Adžika, 200 g

  • Min. trvanlivost: 2 roky
  • Země původu: ČR
69,00 Kč
345,00 Kč / 1000 g
Skladem

Adžika je tradiční směs koření pocházející z Kavkazu, zejména z Gruzie a Abcházie. Používá se hlavně k dochucení masových pokrmů, omáček a zeleniny. Má výraznou, pikantní chuť a intenzivní aroma.

Druhy Adžiky

  1. Suchá Adžika – směs sušených koření, která se používá jako klasické koření.
  2. Pasta (mokrá Adžika) – připravuje se z čerstvých surovin, často se přidává rajčatové pyré nebo ocet.

Adžika je skvělá na Grilované maso (zejména jehněčí a vepřové),  Pečenou zeleninu, Omáčky a marinády, Dochucení polévek nebo dušených jídel