Kuře Kung Pao

23.10.2025

Kung Pao je výrazné jídlo postavené na kontrastu chutí. Šťavnaté maso, lehce pálivá omáčka a křupavé arašídy vytváří harmonii, která je plná energie a vůně. Ideální volba, když máš chuť na něco s charakterem. 

Recept na Kuře Kung Pao

Původ: Čína

Suroviny (4 porce)
500 g kuřecích prsou
sůl a mletý pepř podle chuti
špetka cukru
2 zarovnané lžíce kukuřičného škrobu
1 velká cibule popř. 3 lžíce cibule sušené plátkované
2 stroužky česneku popř. 2 lžíce česnek sušený plátkový
1 středně velká kapie červená
1 mrkev, 2–3 červené chilli papričky
1 lžíce Hoisin omáčky
130g arašídů
2–3 lžíce oleje
100g bambusové výhonky

Omáčka
150 ml vody
5 lžic sójové omáčky (přirozeně fermentované)
1 lžíce rýžového octa
mletý černý pepř podle chuti
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 lžíce cukru Erythritol

Postup

Kuřecí prsa nakrájej na nudličky a dej je do misky. Osol, opepři, přidej špetku cukru a sojové omáčky, promíchej a zasypej kukuřičným škrobem. Opět dobře promíchej a nech odpočívat 20 minut. Připrav omáčku: smíchej vodu, sójovou omáčku, rýžový ocet, pepř, cukr a kukuřičný škrob. Vše rozmíchej metličkou, dokud se cukr nerozpustí a směs je hladká. Cibuli nakrájej na čtvrtky, česnek nasekej najemno, papriku na menší nudličky, mrkev na nudličky. Chilli papričky rozřízni, zbav semínek a nasekej.  Arašídy opraž nasucho na pánvi dozlatova, pak je dej na prkénko a lehce posekej. Na pánvi (nejlépe ve woku) rozehřej olej a zprudka opeč kuřecí maso dozlatova ze všech stran. Opečené maso přesuň na papírový ubrousek. Ve stejné pánvi orestuj mrkev, cibuli, bambusové výhonky. Pak přidej česnek, chilli a Hoisin omáčku. Poté vrať maso do pánve, restuj 2 minuty a přilij omáčku s většinou arašídů. Stáhni teplotu a vař další 2 minuty. 

Podávej s jasmínovou rýží, posypané zbylými arašídy. Lze podávat i s hranolkama. 

I u jednoduchých jídel dělá správné koření velký rozdíl – níže najdeš suroviny, které recept chuťově posunou.

Moje doporučení z e-shopu Koření Ostrava

Dobrou chuť..!