Ingredience:
600 g vepřového masa (kýta, plec nebo karé)
100 g uzené maso vcelku
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké papriky
2 stroužky česneku
2 lžíce červeného vína
Sůl a pepř
1 bobkový list
150 g sterilovaných okurek (nakládaček)
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce octa (podle chuti)
0,5-0,7l voda nebo vývar na podlití
Postup:
Vepřové maso nakrájejte na kostky nebo plátky, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli do zlatova. Přidejte uzené maso a restujte. Poté vložte vepřové maso a opečte ho ze všech stran. Přidejte sladkou papriku a krátce promíchejte. Zasypte moukou a opět krátce promíchejte. Přidejte rajčatový protlak, bobkový list a červené víno. Alkohol necháme odpařit. Zalijte vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum, přiklopte a duste doměkka (kostky cca 45-60 minut, plátky cca 20-30 minut). Mezitím nakrájejte okurky na nudličky. Když je maso měkké, přidejte do hrnce okurky, hořčici a trochu octa. Prohřejte asi 5 minut.
Podávejte: Podávejte s knedlíkem, rýží nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť!