Vepřová po znojemsku

Ingredience:

600 g vepřového masa (kýta, plec nebo karé)

100 g uzené maso vcelku

1 cibule

2 lžíce oleje

1 lžíce hladké mouky

1 lžička sladké papriky

2 stroužky česneku

2 lžíce červeného vína

Sůl a pepř

1 bobkový list

150 g sterilovaných okurek (nakládaček)

1 lžíce rajčatového protlaku

1 lžíce plnotučné hořčice

1 lžíce octa (podle chuti)

0,5-0,7l voda nebo vývar na podlití

Postup:

Vepřové maso nakrájejte na kostky nebo plátky, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte nadrobno.

V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli do zlatova. Přidejte uzené maso a restujte. Poté vložte vepřové maso a opečte ho ze všech stran. Přidejte sladkou papriku a krátce promíchejte. Zasypte moukou a opět krátce promíchejte. Přidejte rajčatový protlak, bobkový list a červené víno. Alkohol necháme odpařit. Zalijte vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum, přiklopte a duste doměkka (kostky cca 45-60 minut, plátky cca 20-30 minut). Mezitím nakrájejte okurky na nudličky. Když je maso měkké, přidejte do hrnce okurky, hořčici a trochu octa. Prohřejte asi 5 minut.

Podávejte: Podávejte s knedlíkem, rýží nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť!

0,00 Kč