Kolena/žebra směs koření

Kolena/žebra směs koření

  • Složení: sůl (35%),paprika sladká (20%),cibule (15%),česnek (10%),kmín (8%),pepř černý (7%),majoránka (5%)

    Jak skladovat: Uchovávejte v suchu, temnu a chladu.
    Po otevření vždy dobře uzavřete. Spotřebujte ideálně do
    6 měsíců. Nevystavujte přímému slunečnímu světlu.

    Vyrobeno a baleno v EU pro: E-shop Koření Ostrava
    Petr Otys IČ: 12477613, Mongolská 1529/6,
    708 00 Ostrava - Poruba

Zvolte si variantu:

Cena od 39,00 Kč

Směs koření Kolena / Žebra je speciální kořenící směs určená především na dochucení vepřových kolen, žebírek a dalších druhů masa připravovaných pečením, grilováním nebo pomalým dušením. Tato směs se běžně používá k marinování masa před tepelnou úpravou nebo jako dochucovadlo během vaření. Přesné složení se může lišit podle výrobce. 

Použití

  1. Suché marinování – maso se kořením rovnoměrně posype a nechá se několik hodin (nejlépe přes noc) odležet.
  2. Tekutá marináda – smíchá se s olejem, pivem nebo hořčicí a vytvoří se pasta, kterou se maso natře.
  3. Dochucení během vaření – lze přidat i do omáček nebo šťávy k masu.

Tahle směs je ideální pro pořádné české pečené koleno nebo šťavnatá žebra z trouby i grilu.